Święto Sandacza 2014 już za nami

Dnia 16 sierpnia 2014 roku odbyło się kolejne święto Sandacza w Lubniewicach, w województwie lubuskim. W tym roku impreza odbyła się w stylizacji folkowej. Podczas tegorocznego wydarzenia uczestnicy mogli wziąć udział w mistrzostwach w grillowaniu Sandacza, wyborach Miss Lubniewic 2014, a także w wielu koncertach, gwiazdą wieczoru był zespół Piersi. Na chętnych wrażeń czekały konkury i pokaz zabytkowych aut. Nie zabrakło też atrakcji dla najmłodszych.

Fundacja Książąt Lubomirskich wraz z m.in. Nadleśnictwem Lubniewice, Ochotniczą Strażą Pożarną w Lubniewicach, Radiem Plus Gorzów, Browarem Witnica, Fundacją Mam Marzenie i wieloma innymi podmiotami zalicza się do grona Partnerów i Przyjaciół, bez których to wydarzenie nie mogłoby mieć miejsca.

Podczas organizacji Święta Sandacza, Prezes Fundacji Książąt Lubomirskich od wielu lat współpracuje z Burmistrzem Lubniewic, Tomaszem Jaskuła. Dla gości imprezy udostępnia również wnętrza zamkowe, prywatne drogi i zabytkowy park, gdzie można podziwiać około 100 rzadkich gatunków roślin.

Z niecierpliwością czekamy już na kolejne Święto Sandacza w przyszłym roku