Replika eleganckiej lupy.

Księżna Dominika Kulczyk – Lubomirska wraz z Mężem księciem Janem Lubomirskich w ramach Fundacja Książąt Lubomirskich współpracuje z wieloma instytucjami w tym z  Uniwersytetem Ekonomiczny w Krakowie. Wzajemna praca dotyczy głównie kwestii finasowania stypendiów im ks. Aleksandra Lubomirskiego.

Co roku podczas obrad Kapituły zapadają kluczowe decyzje co do wysokości i ilości studentów, którzy otrzymają stypendium. W roku akademickim 2012/2013 udało się wspomóc ponad 40 słuchaczy UEK.

Uniwersytet Ekonomiczny to uczelnia z tradycjami i bogatą historią. Jednym z dowodów świadczących o tym jest Bal Błękitny - wspaniała inicjatywa społeczności akademickiej.  Swoją historią sięga czasów międzywojennych.

W tym roku Uniwersytecki Bal odbył się w dniu 2 lutego 2013 r. w hotelu Galaxy w Krakowie. W trakcie trwania uroczystości zorganizowana została  licytacja atrakcyjnych przedmiotów oraz sprzedaż gadżetów. Fundacja Książąt Lubomirskich postanowiła po raz kolejny wesprzeć akcję i przekazać na aukcję elegancką lupę z ekskluzywnej kolekcji Authentic Models. Dochód ze sprzedaży wyjątkowego prezentu zasili Fundusz Stypendialny im. Lubomirskiego prowadzony na Uniwersytecie.